3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Açıkta kalan 100 kız çocuğuna valilik sahip çıktı

2004-2005 eğitim ve öğretim yılının başlamasına birkaç gün kala Hakkari’deki liselerin kontenjanlarını doldurmasıyla birlikte hiçbir liseye yerleşemeyen ve ortada kalan kız öğrencilerin lise hayali gerçekleşti.

Hakkari Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, kız öğrencilere sahip çıkarak, öğrencileri Çağdaş Yaşam Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na yerleştirdi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, liseye geçen fakat kalacak yer bulamadıkları için açıkta kalan 100 kız öğrenciye sahip çıktıklarını söyledi. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak açıkta kalan öğrencileri Çağdaş Yaşam Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na (YİBO) yerleştirdiklerini belirten Turgut, şöyle konuştu:


"Bize başvuruda bulunan her kızımızı kabul ederek, Çağdaş YİBO’ya yerleştiriyoruz. Çağdaş YİBO’ya yerleştirdiğimiz öğrencilerimiz orada yatıp kalkarak, tüm ihtiyaçlarını da karşılayacaklardır. İlimizde yaşanan pansiyon sıkıntısı nedeniyle öğrencilerimizi barındırma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Ancak Valilik tarafından Medrese Mahallesi’nde öğrencilerimiz için bir kız ve erkek yurdu yapılıyor. Bu yurt faaliyete geçene kadar Sayın Valimiz Erdoğan Gürbüz’ün de desteğiyle, erkek öğrencilerimizi de unutmayarak sahip çıkacağız. Erkek öğrencilerimiz şu anda yapımı devam eden ve gelecek eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan pansiyon bitirilene kadar kiralık evlerde ya da yakınlarının yanlarında kalacaklar. Gruplar halinde biraraya gelerek kendilerine kiralık ev tutacak erkek öğrencilerimizin kira, yakacak ve gıda malzemeleri Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca karşılanacaktır."

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 19:37:44
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 16:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?