2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Acil servise yoğun başvuru

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS BİRİMİNE YOĞUN BAŞVURU

Hakkari Devlet Hastanesi'nde polikliniklere başvurması gereken hastaların tercih ettiği acil serviste günde 600 kişiye muayene ve tedavi hizmeti verildiği belirtildi.

Son günlerde gribal enfeksiyon nedeniyle hasta sayısının arttığı Hakkari'de her gün yüzlerce kişi sağlık kuruluşlarına başvuruyor. Daha önce ortama 300 hastaya bakmak zorunda kalan Devlet Hastanesi'nin acil servis doktorlarının, başvuruların iki katına çıkması yüzünden zor durumda bıraktığı bildirildi.

Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri, polikliniklerin boş olmasına rağmen acil servisin hastalardan geçinmediğini ifade ettiler. Yetkililer, "Polikliniğe gitmesi gereken hastalar acil servise başvuruyor. Bu nedenden dolayı acil servisinde yüzde 100 başvuru artışı yaşanıyor. Bu yüzden de acil hastalar mağdur duruma düşüyor. Acil olmayan hastaların polikliniklere gitmesi gerekir. Bu yapıldığı taktirde söz konusu yoğunluğun önüne de geçilmiş olunacaktır. Vatandaşların duyarlı davranarak acil durumda bu birime başvurmalarını istiyoruz. Bu yapıldığı taktirde acil servisin yükü azalacaktır. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştular.

Bu arada, günde yüzlerce kişiyi muayene ederek fedakarca çalışan acil servis doktorlarının içinde bulunduğu zorluğu görüntülemek isteyen basın mensupları, gerekli izinleri almalarına rağmen özel güvenlik görevlileri tarafından çalışmaları engellendi.

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS BİRİMİNE YOĞUN BAŞVURU
HAKKARİ DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİS BİRİMİNE YOĞUN BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 17:35:01
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 21:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?