2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Açılımda son nokta!

BU DA KÜRTÇE MAÇ ANLATIMI

Hakkari'de oynanan amatör futbol ligi maçın internetten yayınlayan bir site için Kürtçe spikerlik yapan kulüp yöneticisi büyük heyecan yaşadı.

Her geçen gün yenilerinin üzerine eklendiği Demokratik Açılım'a bu defa spor açılımı damgasını vurdu.

Şehir Stadyumu'nda düzenlenen ve 6 takımın katıldığı amatör futbol maçlarının ilki Belediyespor ile Tedaşspor takımı arasında oynandı. Yağışlı havaya rağmen kıyasıya mücadele eden her iki takım oyuncuları düşe kalka büyük bir performans sergilediler.

Maçı baştan sona kadar takip eden internet sitesi Hakkarihabertv'nin kameramanı, maçı anlatacak olan spikeri hasta olunca Hakkari Belediyespor yedek kulübesinde bulunan yöneticisi Cihan Karaman'dan yardım istedi. Karaman, kameramanı kırmayarak maçı Kürtçe anlatmaya başladı. Karaman, ilk dakikalarda yaşadığını heyecanını ilerleyen sürede üzerinden atarak hakemin bitiş düdüğüne kadar maçı Kürtçe anlattı.

Belediyespor'un Tedaşspor'u 5-2'lik bir skorla yendiği maçın skorunu da Kürtçe veren Karaman, spiker kabiliyeti olmamasına rağmen 10 yılık sporcu olduğu için tereddüt etmeden maçı anlatmanın sevincini yaşadığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 11:47:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 14:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?