5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Afetzedelerin kura heyecanı

AFETZEDELERİN KURA HEYECANI

Hakkari'de değişik tarihlerde meydana gelen doğal afetlerde evleri zarar gören ve risk taşıyan aileler için yapılan konutların dağıtımı kura ile yapıldı.

Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kura çekimine çok sayıda afetzede katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fıreydun Atak, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü elemanlarınca yapılan incelemeler sonucunda 1990 ile 2009 tarihleri arasında meydana gelen çeşitli doğal afetlerde evleri ağır hasar görmüş ve riskli alanlarda bulunarak yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan 192 aile tespit edildiğini söyledi. Atak, " Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gopsi mevkiinde 40 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan konutlar 9 bloktan oluşuyor. 2007 yılı sonlarında yapımına başlanan ve 2009 yılında bitirilerek teslim alınan konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için bugün noter huzurunda kura çekeceğiz. Bu konutlardan 85 tanesi il merkezinde, 107 tanesi de değişik köylerdeki doğal afetlerde evleri zarar gören ve risk taşıyan ailelere verilecek. 192 daireden oluşan konutların şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından noter huzurunda bilgisayar ortamında kura çekimi yapıldı. Daireleri belirlenen 192 aileye ileri ki günlerde törenle anahtar teslimi yapılacağı bildirildi.

AFETZEDELERİN KURA HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:05:00
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 14:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?