4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Ağaçlandırma çalışlmaları

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında Hakkari Meslek Yüksek Okulu (MYO) bahçesine 200 adet çam fidanı dikildi.

Pehlivan Mahallesi'nde bulunan Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen bir törenle fidanlar dikildi. Törene katılan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, valilik olarak il ve ilçelerde ağaçlandırma projeleri başlattıklarını söyledi. Vali Yardımcısı Pehlivan, "Ağaçları yaşatmak dikmek kadar önemlidir. Çalışmalarımız kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının sorumluluk alanlarını ağaçlandırdık. Bu ağaçlandırma çalışmalarını bütün okullarımızda da başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ağaçlandırma ile ilgili farlı bir proje de yaptıklarını belirterek, geçen yıl başlattıkları 'Zap Vadisi Ağaçlandırma ve Rehabilitasyon Projesi' kapsamında bu yıl 150 bin civarında ağaç dikeceklerini bildirdi.

MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ise her insanın kuraklığa ve küresel ısınmaya karşı ağaç dikerek mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Yaşar, "Daire amirleri ve öğrencilerimizin katıldığı mütevazı bir törenle ağaçlandırma bilincini Hakkari'de geliştirmeye çalışıyoruz. Okul olarak bizde öğrencilerimizle birlikte gelecek nesiller için burada ağaçlandırma çalışması başlattık. Okulumuzun bahçesine 200 adet çam fidanı diktik" şeklinde konuştu.

Fidan dikme törenine Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay, İl Defterdarı Necmettin Arin, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 15:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?