2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Ahmet Türk Hakkari'de

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, beraberindeki bir heyetle Hakkari'nin Yüksekova ilçesini ziyaret ederek düzenlenen mitinge katıldı.

İlçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılanan DTP heyeti, çarşı merkezine kadar sloganlarla ve büyük bir coşkuyla geldi. Cengiz Topel Caddesi üzerinde düzenlenen mitingde, kalabalığa ilk olarak DTP Hakkari milletvekili Hamit Geylani hitap etti. Geylani, "Baykal ve Erdoğan birbirlerini televizyon programlarına ve meydanlara çağırıyorlar. Eğer yürekleri ve cesaretleri yetiyorsa Gever'e gelsinler, gelsinler bu meydanı görsünler. Ancak gelemezler çünkü sizin cevabınız bellidir" dedi.

Geylani'den sonra söz alan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Bir elimizde özgürlük ateşi, bir elimizde barış ve kardeşlik, hep birlikte o güzel günleri, özgürlüğümüzü yakalayacağız. Bizi baskıyla şiddetle susturacaklarını zannetmesinler. Dimdik ayaktayız. Siyasi mücadelemizde halkımızın sesi olmak için parlamentoya girdik. Barış için çaba gösterdik. Barış ve kardeşlik için elimizi uzattık. Halkların kardeşliğini savunuyoruz. Kürt'ün de Türk'ün de Arap'ın da Çerkez'in de özgür olmasını istiyoruz. Gerilla ölmesin, asker ölmesin istiyoruz. Bu ülkede kanın durmasını istiyoruz. 'Yeter' diyoruz. Halkın dayanacak gücü kalmadı. O zaman yapılacak tek şey var. Bu halkın kimliğini, dilini, kültürünü tanıyacaksın ve saygı duyacaksın" ifadelerini kullandı.

Türk, yerel seçimlerin önemine de değinerek, "Önümüzde seçim var. Bu seçim bir mahalli seçim olmaktan çıkmıştır. Bütün dünyanın, Avrupa'nın gözü Kürt coğrafyasında. Kürtler partilerine ne kadar sahip çıkacak diye bekliyorlar. Eğer güçlü bir çıkış yaparsak, yürek yüreğe olursak inanın ki barışı yakalayacağız" diye konuştu.

Mitingin ardından DTP heyeti büyük bir araç konvoyu ile birlikte Şemdinli ilçesine gitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?