2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Akbulut Köyü'nde panik!

Hakkari'nin Akbulut köyünde bilinmeyen bir hastalık nedeniyle çocukların yatağa düşmesi sonucu okul tatil edilirken, rahatsızlığın sebebinin araştırıldığı bildirildi.


Hakkari'den 35 kilometre uzaklıkta bulunan 25 hanelik Akbulut köyünde son bir hafta içersinde çocuklarda yaygın olarak görülen yüksek ateş, öksürük, burun kanaması ve ishal şikayetleri nedeniyle köye giden Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 70 öğrenciden kan örneği ve köyün içme suyu depolarından numune aldıkları ifade edildi. Hastalığın tüm öğrencilere yayılmaması için de okulun 2 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.


Köyde bazı çocukların okulun önünde oturdukları sırada sürekli öksürmeleri dikkatlerden kaçmazken, bazı çocuklar ise yataklara düştü. Köy İhtiyar Heyeti'nden Abdullah Bozkurt, çıkan bir hastalık nedeniyle köye gelen sağlık ekiplerinin çocukları sağlık taramasından geçirip iğne yaptıktan sonra okulu tatil ettiklerini söyledi. Bozkurt, "Çocuklar bir haftadan beridir hasta, burunlarından kan akıyor. Sağlık ekibi geldi, ilaç getirmedi, çocuklara sadece aşı yaptı. Köyde herkes hasta. Köyümüzdeki küçük ve büyükbaş hayvanlar, domuzların gezip kazdıkları tarlalarda otluyor. Dolayısı ile domuz gribi hastalığından korkuyoruz" dedi.


İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, yaptıkları sağlık taramasında üst solunum yolu enfeksiyonu, bademcik ve kulak iltihabı bulgularına rastladıklarını belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?