4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Akıntıya kapılan anne öldü, kızı kayıp

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Çiftçi Ailesi'nin dere kenarındaki pikniği faciaya dönüştü. 

Topunu kurtarmak için girdiği derede çırpınan 10 yaşındaki Tahir Çiftçi'yi kurtarmak isteyen anne Devlet Çiftçi boğuldu, abla 15 yaşındaki Canan Çiftçi akıntıya kapılıp kayboldu. Tahir Çiftçi ise çevredekiler tarafından güçlükle kurtarıldı.

Olay, saat 18.00 sıralarında Esendere Beldesi'ne bağlı Ovaiçi Köyü yakınlarında meydana geldi. İlçede oturan 8 kişilik Çiftçi Ailesi, piknik yapmak için Ovaiçi Köyü yakınlarındaki Büyükçay Deresi'nin kıyısına gitti. Çiftçi Ailesi piknik alanına yerleşirken, oğulları Tahir Çiftçi ise top oynama başladı. Bu sırada dereye kaçan topu almak isteyen Tahir Çiftçi, bir anda dengesini kaybederek suya düştü. 

Derede çırpınan Tahir'in çığlıklarını duyan anne 35 yaşındaki Devlet Çiftçi ile abla 15 yaşındaki Canan Çiftçi kurtarmak için suya atladı. 

Ancak Tahir gibi anne- kız da akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Yardım çağrıları üzerine Tahir Çiftçi, babası 39 yaşındaki Metin Çiftçi ve çevredekiler tarafından kurtarılırken anne ile kızı akıntıda kayboldu. Piknikçiler tarafından dere boyunca başlatılan arama çalışmaları sırasında anne Devlet Çiftçi'nin 2 saat sonra olay yerine 3 kilometre uzaklıkta cesedi bulundu. Canan Çiftçi'yi arama çalışmaları sürüyor.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 23:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemile engin IP: 88.234.17.xxx Tarih : 14.05.2007 21:39:59
fedakar anneye Allahtan rahmet diliyorum küçük kardeşimiz inşallah bulunur.işte anne yüreyi dayanamayıp evladı için kendini ölüme attı Ne olur biz evlatlar olarak annelerimizin kıymetini bilelim Allah başka acı yaşatmasın.ailesne baş sağlığı diliyorum