2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

AKP adayının projeleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Belediye Başkan adayı Şükrü Çallı, seçildiği taktirde belediyenin borçlarını bitirmeden koltuğa oturmayacağını belirterek "Eğer borçları bitirmeden koltuğa oturursam namerdim" dedi.

Kayacan Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda AK Parti İl Başkanı Osman Kızılban ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Çallı, ypacağı hizmetleri anlattı.

Uzun uzun projelerini anlatan Çallı, 1984-1994 yıllarında Belediye Başkanlığı görevi yaptığında hizmetleri 13 personel, 2 motorlu ve 1 at arabası yürüttüğünü kaydetti. Çallı,"Başkanlık yaptığım dönemde öğretmenevi olarak kullanılan binanın bir katı otel, diğer katında ise belediye hizmetlerini yürütüyorduk. O zamanlar mahallesi, bütçesi, şehir haritası ve şehir imar planı olmayan bir Hakkari vardı. Göreve başladığımda Hakkari'nin nüfusu 8 bin civarında idi. 1984-1989 yılları arasında şehir haritası ve imar planını hazırlandık. Şehir merkezinde 20'ye yakın yol ve cadde açtık. Şimdiki belediye hizmet binasının arsasını alarak yapımın başladık. İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının yapımı, belediye kantar yerinin arsasının istimlaki, belediye garajının arsa alımı ve yapımı, Berçelan ve Golandan şehre içme suyu kaynaklarının getirilmesi ve kanalizasyon çalışmalarını başlattık. Bu 10 yıllık süre içerisinde 600'e yakın genci işe aldım. Bize müracaat eden tüm asker ailelerine asker ailesi maaşı bağladık. Muhtaç aileler arasında ayrım yapmadan değişik yardımlar yaptık. Hakkari Spor'u 2. Lig'e taşıdık. Belediye de sporculara maaş verdik. Belediye Başkanlığı dönemimde bugünkü parayla 10 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirmişiz. Belediye Başkanlığı görevini bıraktığım 27 Mart 1994 tarihinden bu yana geçen 15 yıllık dönemde görev yapan 3 ayrı belediye başkanının döneminde Hakkari'de bugün itibarıyla gözle görülür bütün hizmetlerin bir değerlendirilmesi yapıldığında son 15 yılda kayda değer bir hizmetin olmadığı açık ve net olarak ortadadır" dedi.

Seçilmesi halinde 20 milyon TL personel alacağı toplam 60 TL olduğu tahmin edilen belediyenin borcunu kapatmadan koltuğa oturmayacağını kaydeden Çallı, "Eğer borcu kapatmadan koltuğa otursam namerdim" ifadesini kullandı. Başbakanımız ve bakanların yardım ve desteği ile belediyenin 20 milyon TL tutarındaki personel alacaklarını tamamen ödemeden Belediyle Başkanlığı mazbatasını almayacağını vurgulayan Çallı, "Bu borcu belediye üzerinde kaldırarak borçsuz ve hizmet edebilir bir belediye başkanı olarak mazbatamı alacağım. Şehir merkezine 24 saat kesintisiz içme suyu sağlayacam. Altyapı tamamlayıp, temizlik işini özelleştirecem. Oogar yapıp, Hakkarispor'u 3. Lig'e çıkaracam. Hakkari turizme açılacak, eğitime önem verilecek, tüm fakülteleri bir arada bulunacağı üniversite kampüsünü oluşturacağız. Kadınlarımız ve gençlerimize yönelik sosyal projelerlerimiz ise hazırdır. Ticareti geliştireceğiz, yaşlılarımızın, engellilerimizin ihtiyaç içindeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz" ifadelerini kaydetti.

15 yıllık aradan sonra 65 yaşında tekrar bu mukaddes göreve talip olduğunu vurgulayan Çallı, "Türkiye'de olduğu gibi çağdaş şehircilik ve medeni toplumu gerekleri olan yaşamsal hizmetlerin yaratılması noktasında aday olmaya karar verdim. Kendi kişisel yeteneklerini geçmiş tecrübemle birleştirerek iktidarın da imkanlarının Hakkari'ye hizmet ve yatırım olarak aktarılmasını sağlayacam. Hakkari halkının hizmetinde olmayı bir Hakkari'li olarak görev biliyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 19:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rüstem çallı IP: 88.232.108.xxx Tarih : 16.03.2009 17:46:22

sayın şükrü çallı seçim boyunca butun adaylar ben sunu,bunu yaparım der ama yapmaz.Sizinde burda siyaset yaptıgınız apacık ortada eger hakkariyi o kadar seviyorsan keklıikpınar mahallesındekı arsalarını satar oyle beledıyenın borclarını ödersin hem butun hakkari halkı senın de gırtlaga kadar borclu oldugunu bılıyor sen önce kendi borcunu öde sonra gel beledıyenın borcunu öde............EGER HAKKARİYİ KURTARACAK BIRI VARSA ODA MACİT PİRUZBEYOĞLU'DUR YANİ MACİT AGADIR GERİSİ HEP YALAN.