3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Aktütün'de göç hazırlığı

Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yönelik hain saldırının ardından, köy sakinleri göçe hazırlanıyor.

Defalarca saldırıya uğrayan Aktütün Sınır Jandarma Bölüğü, köylülerin topraklarını terk ederek kaçmalarına neden oldu. Sık sık saldırılara maruz kalan Aktütün köyünde yaşayanlar, silah sesi duymayacakları bir yere taşınmak için hazırlıklara başladı. Son saldırının ardından iyice tedirgin olan köylüler, eşyalarını toplayarak köyden gitmek için kamyon beklemeye başladı. Ortak bir karar alındığını ve daha huzurlu bir yere gitmek istediklerini belirten vatandaşlar, çadırda bile yaşamaya razı olduklarını ifade etti.

Doğup büyüdüğü köyde sürekli saldırıların yaşandığını belirten Selahattin Özer, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Her taraftan roket ve kurşun geliyor. Artık burada yaşamak bize haram oldu. Çocuklarımız korkuyor. Daha rahat ve huzurlu bir yere göç edeceğiz. Eşyalarımızı topladık ama henüz nereye gideceğimizi biz de bilmiyoruz" dedi.

Çetin Güney ise gidecek yerleri olmamasına rağmen göç etmeye kararlı olduklarını dile getirdi. Güney, "İki ateş arasında kaldık, artık dayanamıyoruz. Köy halkı olarak ortak bir karar aldık ve göç edeceğiz. Neresi olursa olsun fark etmez, silah seslerinin gelmeyeceği bir yere gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Köy imamı Mehmet Atay ise saldırının gündüz yapıldığını ve köyün kurşunlara hedef olduğunu ifade etti. Atay, "Bütün köylüler tedirgin, taşınmak istiyorlar ama nereye gideceklerini de bilmiyorlar. Özellikle çocuklar buradan gitmek istiyor. Köylüler artık kurşun sesi duymak istemiyor. Şunu belirtmek istiyorum, şehitler bizim şehitlerimizdir. Bayraktepe'deki şehitlerimiz, halkımızı ve özellikle Aktütün köyü sakinlerini yasa boğdu. Köylüler, böyle bir olayı bir daha yaşamak istemiyor. Herkes bohçasını alıp nereye olursa olsun buradan gitmeye kararlı" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 11:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?