2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Alabalık tesisi iflasın eşiğinde

Bölgede yaşanan ekonomik kriz ve yem fiyatlarında yaşanan artışlar, Hakkari'deki alabalık tesisini iflasın eşiğine getirdi.

Hakkari'nin Depin mevkiinde 20 yıl önce Kerem Çallı tarafından kurulan alabalık tesisleri ve balık lokantası, bulunduğu bölgenin doğası ve geçiş yolu üzerinde olmasından dolayı insanların akın ettiği bir mekan haline geldi.

Tesis sahibi Kerem Çallı, yaşanan ekonomik kriz ve yem fiyatlarındaki artıştan dolayı iflasın eşiğine geldi. 20 yıldır büyük bir özveriyle işlettiği alabalık tesisinin kapanmayla yüz yüze kaldığını belirten Çallı, yetkililerden sorunun çözümü için önlem alınmasını istedi.

Geçen yıla kadar tesiste 10 işçi çalıştırdığını ve kendisi için önemli bir gelir kaynağı olan tesisin yem fiyatların artışından dolayı iş yapamaz duruma geldiğini belirten Çalı, "Şimdi sadece ben ve 4 yakınım çalışıyoruz. Yem fiyatları artmadan önce bizim işlerimiz çok iyiydi. Bu tesiste benle birlikte 11 aile geçimini sağlıyordu. Buradan ilçelere dahi balık gönderiyorduk. Ancak yem fiyatları bir anda 2 TL'den 4 TL'ye yükseldi. Bunun yanında bize yemler İstanbul, Ankara gibi battı illerinden geldiği için kargo parası ve benzer masraflarda eklenince yem alamayacak duruma geldik" dedi.

Yem fiyatlarında yaşanan artışla birlikte tesisi daraltmaya başladıklarını belirten Çallı, bazı balıkların açlıktan öldüğünü söyledi. Çallı, "Şimdi yem pahalı olmasından dolayı balık sayısından azaltmaya gittik. Artık sadece tesisimiz için üretiyoruz. Ancak böyle devam ederse çalışanları bile çıkarmak sorunda kalacağım. Son yaşanan kriz bizi tamamen iflasla karşı karşıya getirdi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?