3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

'Alo Eğitim Hattı' kuruldu

Hakkari'de eğitsel işbirliğinin arttırılması ve ildeki eğitimin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla "Alo Eğitim Hattı" oluşturulduğu belirtildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, toplumların ancak hammaddesi "İnsan" olan, dünyanın en masraflı ve en karlı yatırımın eğitim yoluyla gelişip kalkınabileceği belirtildi. Yetişmiş insan beyin gücünün yerini hiçbir şeyin tutamayacağı belirtilen açıklamada, "İçinde bulunduğumuz bilgi çağında bilgiyi üreten ve kontrol eden toplumlar dünyayı da kontrol eder hale gelmişlerdir. Teknolojik gelişim ve değişmeler bilgi çağı olan 21. yüzyılda eğitimden beklentilerinin artmasına yol açmış. Eğitimi birey yararına amaç ve işlev yönünden değişmeye zorlamıştır. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bir insan profilini yetiştirmek, yeni ve çağdaş dünyanın da benimsediği anlayışlara öncelik vermek, gelişen ve değişen dünyanın hızına yetişebilmek için eğitimle ilgili herkesin işbirliği zorunludur. Sorun hepimizindir" denildi.

Bu kapsamda, Hakkari'de eğitiminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla "Alo Eğitim Hattı" oluşturularak yürürlüğe konulduğu belirtilen açıklamada "Vatandaşlarımız, her türlü eğitim, öğretim, yönetimle ilgili soru, sorun, öneri ve projeler için mesai saatleri içinde İlköğretim Müfettişleri Bürosu'nu 0438 211 7821'den, İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı'nı 0438 211 6504'den, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü 0438 211 7284'den, vali yardımcılarını ise 0438 211 2020 numaralı telefonlardan arayabilirler" diye belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?