2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Ambulans helikopter Hakkari'de

AMBULANS HELİKOPTER İLK DEFA HAKKARİ'DE

Hakkari'de kalp krizi geçiren bir vatandaş, ile ilk kez gönderilen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.

Hakkari Akçalı YİBO'da hizmetli olarak çalışan 35 yaşlarındaki evli ve 4 çocuk babası Kemal Güler, önceki gün saat 08.00 sıralarında kalp krizi geçirdi. Ambulansla Hakkari'ye getirilen hasta, Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alındı. Durumu gittikçe kötüleşen Güler için Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş, Hastane Müdürü Sinan Yoldaş ve Anestezi Uzmanı Dr. Nebahat Özdemir seferber oldu.

Van Yüksek İhtisas Hastanesi yetkililerine hastanın durumunu bildirilmesinin ardından, ambulans helikopter talebinde bulunuldu. Güler, hastane personeli ve yakınlarının yardımıyla yoğun bakım ünitesinden alınarak ambulansla Hakkari Fatih Kışlası'na götürüldü. Hasta, bir doktor ve sağlık memuru ile birlikte Hakkari'ye ilk kez gönderilen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.

Hastanın yakını M. Arif Güler ise, seferber olan hastane yönetimi, acil servis ve yoğun bakım ünitesi çalışanları ile doktorlara bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

AMBULANS HELİKOPTER İLK DEFA HAKKARİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 12:13:04
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 15:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?