4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Ambulansta 50 kilo eroin!

Van ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon sonucu hasta taşıyan bir ambulansla Van'a getirilerek Avrupa ülkelerine sevk edilecek 50 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Van ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde, Hakkari'nin Yüksekova Devlet Hastanesi hizmetinde bulunan ambulansla uluslararası uyuşturucu nakli yapılacağı öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ambulansı uzun süre takibe aldı. Önceki gün Yüksekova ilçesinde ateşli silahla yaralanan 2 kişinin Van'daki hastanelere sevk edilmesi üzerine, uyuşturucuyu taşıyacak olan İ.T. yönetimindeki ambulans takibe alındı.

Ambulans, yaralıları Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne bırakıp binadan ayrıldı. Aracın Şerefiye Mahallesi'nde bulanan Van Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait tesislere girmesinin ardından polis operasyon başlattı. Ambulansta yapılan aramada, 4 sağlık çantasının içerisinde 50 kilo saf eroin ele geçirildi.

Polis ekipleri, İ.T.'yi yakalarken, yapılan detaylı çalışmalar neticesinde olayla bağlantısı olduğu belirtilen Z.B. ve Y.B. isimli şahıslar da Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gözaltına alındı. Yakalanan 3 zanlı sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla bağlantı olduğu ve firarda olan 9 kişinin arama çalışmalarına ise başlandığı belirtildi.

Ambulansla Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden getirilen eroin paketlerinin, İstanbul üzerinden Hollanda'ya götürülmesinin planlandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 12:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?