4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Anadilde eğitim yürüyüşü

Hakkari'de yüzlerce kişi yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla anadilde eğitim istedi.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen eyleme Belediye Başkanı Kazım Kurt ile aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan kalabalık, ellerindeki Kürtçe yazılı slogan ve afişlerle Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önüne kadar yürüyerek bölücü sloganlar attı.

Üzerlerinde okul kıyafetleri bulunan öğrencilerin de aralarında bulunduğu çocuklar, bir ellerinde kalem ve defter taşırken diğer elleriyle de zafer işareti yapmaları dikkat çekti.


Belediye binası önüne kadar devam eden yürüyüş sonrasında, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ve DTP Şemdinli İlçe yöneticilerinden Emin Sarı birer Kürtçe konuşma yaparak 'Anadilde Eğitim İstiyoruz' konusu üzerinde durdular. DTP İl Başkanı Hasan Güzel, anadilde eğitim istedikleri için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.


Konuşmaların ardından grup bölücü sloganlar atarak tekrar Altay Caddesi üzerindeki parti binası önüne gelerek olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?