5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Arazisini kurtarmaya çalışıyor

ARAZİSİNİ İŞGALDEN KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Hakkari'de, arazisine yıllar önce devlet tarafından yerleştirilen bazı korucu ailelerin mahkemenin terk kararına rağmen topraklarını boşaltmadığını savunan Nadir Tuncer, ilgililerden destek beklediğini söyledi.

1995 yılında Hakkari merkezden 45 kilometre uzaklıktaki Berçelan Yaylası'nın alt tarafında bulunan Ördekli köyü, güvenlik nedeniyle devlet tarafından boşaltıldı. Vatandaşların bir bölümü, Hakkari-Van Karayolu üzerinde Akbulut köyüne bağlı Erziki mevkiinde bulunan Nadir Tuncer'e ait araziye yönlendirildi. Arazi sahibi Nadir Tuncer'in rızası alınmadan burada geçici evler yapıldı. Ördekli köylüleri, burada yıllarca herhangi bir kira ödemeden ikamet etti. Köye dönüş yasası çıktıktan sonra birçok köylü

evlerine geri döndü. Ancak 5 köy korucusu aile, dönüş için gerekli yardımlar yapılmadığını gerekçe göstererek burada kaldı.

Bu duruma isyan eden arazi sahibi Nadir Tuncer ise yıllarca mağdur edildiğini belirterek mahkemeye başvurduğunu anlattı. Tuncer, "Köylüler yıllarca benim tarlamı, arazimi kullandılar. Mağdur olduklarından ben de onlardan hiçbir şey talep etmedim. Ancak şimdi köylerine geri dönebilirler. Hatta hepsi köy tazminatlarını bile devletten aldı. Birçoğu köyde ev yapmasına rağmen arazimden çıkmak istemiyor. Durumu mahkemeye bildirdim, mahkeme hemen boşaltılması ve evlerin yıkılması kararını verdi. 26 Nisan 2010

tarihinde verilen boşaltma kararı üzerine Hakkari İcra Müdürlüğü onlara 10 gün süre vermesine rağmen yine de terk etmediler. İcra Müdürlüğü şimdi güvenlik verilmediği için gelip boşaltamıyor. Vali yardımcısı söz vermesine rağmen hala korucular arazimden çıkmadı. Yetkililerden isteğim, istemeden tapulu arazime yerleştirilen bu vatandaşların mahkemenin kararına uyularak tekrar köylerine dönüşleri için ikna edilmelerini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

ARAZİSİNİ İŞGALDEN KURTARMAYA ÇALIŞIYOR
ARAZİSİNİ İŞGALDEN KURTARMAYA ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 16:31:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 18:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?