4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Arı kovanlarına ayılar saldırdı

Hakkari'de ayıların saldırıları sonucunda bir çok çiftçinin arı kovanı tahrip olurken, Tarım İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir ekip saldırı sonrasında hasar tespit çalışması başlattı.


Ceylanlı köyü Yığınlı mezrasında ayıların saldırısına uğrayan arı kovanlarında büyük ölçüde tahribat yaşandı. Köylülerin müracaatı üzerine bölgeye giden Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmaları yaptı. Avlanması yasak olan ayıların her geçen yıl arttığını belirten köylüler, kırsala çıkardıkları arı kovanlarına saldıran ayılar yüzünden büyük zararlar yaşadıklarını söyledi. Önceki gün köy kırsalında bulunan ve Şevket Zirek'e ait olan 115 adet arı kovanına saldıran ayılar 18 kovanı parçaladı. Yaşadığı olay karşısında çaresiz kalan Şevket Zirek, Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek hasar tespit çalışması yapılmasını talep etti. Tarım İl Müdürlüğü tarafından Yığınlı mezrasına gönderilen ekip, saldırı sonrasında oluşan hasarı tespit etmek üzere çalışma başlattı.


Saldırıda büyük hasarının olduğunu söyleyen Şevket Zirek, ayıların avlanmasının yasak olması nedeniyle durumu yetkililere bildirmekle yetindiğini söyledi. Zirek, "Hasarım çok büyük olduğu için durumu valilik, jandarma ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdim. Köyümüze gelen ekipler ayıların tahrip ettiği arı kovanları üzerinde hasar tespit çalışması yaptı. Balın toplanmaya başlandığı bu günlerde böyle bir saldırı ürünümüzün büyük bölümünü tahrip etmiştir. Benim tek geçim kaynağım arıcılıktır. Ekiplerin yapacağı tespit sonrasında yetkililerin zararımı karşılamasını istiyorum" dedi.


Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ise, yaptıkları çalışmalarda çok sayıda arının öldüğünü, 18 adet kovanın parçalandığı ve balın tamamen tahrip olduğunu belirtti. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonrasında hasar tespit raporu çıkaracakları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 11:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?