3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Artık evde doğurmak yok!

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'nün Türkiye'de bebek ölüm oranının en yüksek olduğu illerden biri olan Hakkari'de anne-bebek ölüm oranlarını azaltmak için bir çalışma başlatacağı belirtildi.


Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, anne-bebek ölüm oranını azaltmak için başlatacakları çalışma kapsamında her gebe ve bebeğini takip edebileceklerini belirtti. Bu amaçla kurumları bünyesinde bir ekip oluşturacaklarını belirten Dr. Turhan Sulhan, "Anne-bebek ölümlerinin takiplerini yaparak, önlenebilir olanlarını önlemek temel hedeflerimizdendir. Anne-bebek ölümlerinin en yüksek olduğu il Hakkari. İlimizde bebek ölümleri Türkiye ortalamasının üstünde"


EVDE DOĞUMA SON 

İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, doğumlarının büyük bölümünün evlerde yapıldığına dikkat çekerek, başlatacakları çalışma ile buna son vereceklerini söyledi.

Dr. Sulhan, "Evde yapılan doğum sağlık kuruluşunda yapılan doğum kadar sağlıklı değildir. Evdeki doğumlara son vererek, yapacağımız çalışma kapsamında bundan sonra sağlık kuruluşlarına başvuran her gebenin takibi oluşturacağımız ekip tarafından yapılacaktır. Gebenin doğum zamanı gelene kadar takibi yapılacak, doğum zamanında ise görevli ekibimiz tarafından araçla evinden alınarak hastaneye getirilecektir. Hastanede yapılan doğumunun sonra tekrar araçla evine bırakılacaktır. Ancak gebelerimizi ve doğuracak bebeklerini takip edebilmemiz için bayanların evdeki doğumlara son vermelerini ve hastaneye başvurmalarını istiyoruz. Bu çalışma ile bebek ölümlerinden önlenebilir olanların önüne geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 13:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?