2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Aşiret düğününde rap şov

Hakkari'de Jirki aşiretine mensup Celil Öztunç'un düğün töreninde, Türkçe ve Kürtçe okunan rap parçaları eşliğinde halaylar çekildi.


Hafta sonu Biçer Mahallesi'nde Şengül Taş ile müzisyen Celil Öztunç çiftinin iki gün iki gece devam eden düğün törenine katılan Vanlı rap müzik sanatçısı Erhan Günay, davetlileri coşturdu. Yöresel kıyafetli genç kızlar müziğe eşlik ederken, bazı davetliler ise halaylarla destek verdi. Müziği beğenen davetliler, 'Bir daha, bir daha' diye bağırarak parçanın yeniden okunmasını istedi.
Sanatçı Erhan Günay, yakında albümünün çıkacağını belirterek, "Ben daha önce de değişik düğünlerde bulundum, programlar yaptım. Ancak Hakkari düğünleri kadar neşeli ve renkli düğün görmedim. Öğrendiğim kadarıyla buradaki insanlar rap müziği sadece televizyonlardan duymuş. Düğünde program yapmadan önce içimde bir tereddüt vardı. Rap müziğin ilgi görmeyeceğini düşünmüştüm ama yanıldım. Gençler çok büyük bir ilgi gösterdi. Ben rap müzik eşliğinde halayı ilk defa gördüm. Hakkari'de düğüne katıldığım için çok
mutlu oldum. Albümüm çıktıktan sonra Hakkari'de bir konser vermeyi düşünüyorum" dedi.


Zagros Müzik Grubu'nun solisti olan damat Celil Öztunç ise bu mutlu günde kendisini yalnız bırakmayan tüm dostlarına ve müzisyen arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirterek, "Müzisyen olarak yıllardır düğün törenlerine katılıyorum. İlk defa rap müzik eşliğinde halay çekildiğini gördüm. Davet ettiğim misafirlerime bir sürpriz yapmak istedim. Van'dan rap müzik sanatçısı arkadaşım Erhan Günay'ı davet ettim. Daha önce bu müzikle sadece televizyon aracılığıyla tanışan Hakkarili hemşehrilerim, düğünün ikinci günü akşam saatlerinde arkadaşım bir anda mikrofonu eline alınca sesin CD'den geldiğini düşündü. Bir anda müzisyenlerin etrafına toplanan kalabalık söylenen şarkılara uzun süre eşlik etti. Çok mutluyum, herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 11:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer günay IP: 81.215.107.xxx Tarih : 27.03.2011 21:47:48

muhteşemsin abi