3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Aşiret kavgası: 5 yaralı

Hakkari'de, aralarında arazi husumeti bulunan iki köyün sakinleri arasındaki davanın bugün Hakkari Adliyesi'nde görülecek duruşması öncesi çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.

Hakkari'nin Geçitli ile Akkuş köyü sakinleri arasında 2 yıldan bu yana devam eden arazi husumeti, Geçitli köyünden bir kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Aralarındaki davanın duruşması için Hakkari Adliyesi önünde toplanan Mamhuran aşiretine mensup Akkuş ile Peyanıs aşiretine mensup Geçitli köylüleri arasında çıkan tartışma, 200 kişinin karıştığı taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgaya dönüştü.

Valilik önünde bulunan Çevik Kuvvet Şubesi polisi, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek tarafları ayırmaya çalıştı. Kavgada her iki taraftan 5 kişinin yaralandığı öğrenildi. Kısa süre sonra kent merkezine de sıçrayan arazi kavgası nedeniyle atılan taş ve sopalardan çok sayıda araç ve iş yerinin camları kırıldı.

Polis ekipleri kent merkezinde her iki grup arasında etten duvar örerek güvenlik önlemi alırken; BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da tarafları bir araya getirerek barıştırmaya çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 17:49:13
Güncelleme :7 Şubat 2012 Salı 17:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?