2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Aşiret kavgası büyüyor

HAKKARİ'DE AŞİRET KAVGASI BÜYÜYOR

Hakkari'de 2 aşirete mensup gruplar arasında kız kaçırma meselesi yüzünden çıkan kavga, bugün de devam etti. Çarşı merkezinde toplanan ve iş yerlerine saldırmaya çalışan P. aşiretine mensup grubu, polis gaz bombası kullanarak dağıttı.

Yaklaşık bir ay önce S. aşiretinden bir genç, Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı P. aşiretine mensup bir kızı kaçırmıştı. Bir türlü anlaşamayan aşiret mensupları arasındaki gerginlik devam etti. Önceki gün P. aşiretine mensup kalabalık bir grup, S. aşiretinin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerine saldırdı. Çıkan taşlı sopalı kavgada her iki aşiretten 7 kişi yaralandı.

Bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan P. aşireti mensupları, Bulvar Caddesi üzerindeki S. aşireti lideri A.K.'nin iş yerine saldırarak camlarını kırdı. Kalabalığın artması sonucu olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile zırhlı araçlar sevk edildi. Uyarılara rağmen dağılmayan P. aşireti mensuplarını dağıtmak için polis gaz bombası kullanmak zorunda kaldı.

Aşiretler arasında gerginlik devam ederken, çarşı merkezinde ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Muhtemel olaylara karşı bazı esnaf geçici bir süre için iş yerlerini kapatmak zorunda kalırken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı yetkilileri ise arabuluculuk çabasını sürdürüyor.

HAKKARİ'DE AŞİRET KAVGASI BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 12:19:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 12:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?