4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Aşk sürgünlerinin çilesi sürüyor

Şemdinli ilçesinde birbirlerini severek 8 yıl önce kaçan çiftin sürgündeki aşkları devam ediyor. 

Kız babası, erkek tarafının 15 bin YTL ya da 2 tarla verilmediği taktirde aşıkların köye girişlerini, hatta Şemdinli mıntıkasında kalmalarına yasak getirdi. Babası bir ay önce vefat eden Mazhar Yalçın, sadece bir gün için köyüne gidip babasının taziyesi için kalabildi. 

Cahide ve Mazhar Yalçın çifti, aşklarına karşı çıkılmasına rağmen yıllarca birbirlerini deliler gibi sevdikleri için hep gizliden buluşup görüştüklerini anlattı. Daha sonra evlenmeye karar verdiklerini, ancak kız tarafından şiddetle karşı çıktığını anlatan Mazhar Yalçın çifti, "Tam 3 kez kızı babasından istememize rağmen alamayınca kaçmaya karar verdik. Bu sırada kırık olan ayağım alçıdaydı. Cahide'yi alıp Günyazı köyüne bağlı Hazne mezrasından kaçıp köylülere sığınıp evlendik. Aldığımız tehditler üzerine 2 yılda 4 köy değiştirdik. Bu arada resmi nikahımızı da yaptırdık. Kızın babasının istemiş olduğu başlık parasını denkleştirmeyince korkudan çoğu zaman dağda sabahladık. Bu sırada bir çocuğumuz oldu. Son olarak Boğaz köyüne sığındık ve burada Seydo Koç adlı vatandaş iki göz olan evinin bir odasını bize karşılıksız vererek sahip çıktı. Beş yıldır buradayız ve hala köyümüze geri dönemedik. Babam hayatını kaybedince sadece bir gün köye gidip taziyede kalabildim. Eşimin babası Hurşit Yalçın bir türlü inadından vazgeçmiyor" dedi. 

Şimdi 3 çocukları olduğunu, yıllardır kaçarak yaşamaktan bıktığını söyleyen Mazhar Yalçın Eşimin babası şimdi 15 bin YTL ya da 2 tarla istiyor. Bizim de verecek durumumuz yok. Bu nedenle çocuklarım hastalanıyor, korkudan Şemdinli ilçesine doktora bile götüremiyorum" diye konuştu. 

Cahide Yalçın ise artık sürgünde yaşamak istemediğini belirtti. Birbirlerini sevdikleri için 16 yaşında isteyerek kaçtığını anlatan Cahide Yalçın, "Şimdi 3 çocuğum var, bari bizi onların hatırına versinler, affetsinler. Bu konuda da babam yanlış yapıyor. Ben annemi, kardeşlerimi çok özledim. Neden bizi köye almıyorlar. Hiçbir gelirimiz yok. Köydeki vatandaşlar bize sahip çıkıyor. Ancak sevdiğim insanla olmak beni ayakta tutuyor" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 13:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin noyan IP: 212.175.171.xxx Tarih : 19.04.2007 13:56:56
sonuna kadar sizi destekliyorum işallah muradınıza erersiniz hiç bir para ve tarla vermememk biz muradımıza ermedik siz muradınıza erin allah yardımcınız olsun ...