3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Askerlere mayın tuzağı

Hakkari merkeze bağlı Geçimli Karakolu'na yönelik saldırının ardından bölgeye giden askeri araçların geçişi sırasında teröristlerin daha önceden döşediği mayın patladı.

Terör örgütü PKK'nın, Geçimli Karakolu'na yaptığı saldırı esnasında gelebilecek bir takviyeyi engellemek için Çukurca yolunun 35 kilometresine mayın döşediği ve askeri araçların geçişinde patlattığı öğrenildi. Patlamada ölen ya da yaralanan konusunda bilgi alınamazken patlama sonrasında küçük bir çatışma yaşandığı öğrenildi. Patlamanın olduğu yerde çatışma sonrası çok sayıda boş kovan bulunduğu kaydedildi.

KARATAŞ KARAKOLU'NA YENİDEN TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki ayrı karakola yapılan saldırının ardından sabah saatlerinde yeniden Karataş Karakolu'na taciz ateşi açıldı.

Sahur vaktinde Çukurca-Üzümlü köy yolunda bulunan Karataş Karakolu'na düzenlenen saldırıda, karakolun çatı kısmında alevler yükselirken çevresindeki ormanlık alanda ise yangın çıkmıştı. Uzun süre devam çatışmalarda yaralananların olup olmadığı hakkında net bir bilgi alınmazken, saat 07.00 sıralarında karakola yeniden taciz ateşi açıldı. Anında karşılık verilmesi üzerine PKK mensuplarının Kuzey Irak yönüne doğru kaçtıkları belirtildi. Çukurca Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri birlikler tarafından ise PKK'lıların kaçış noktalarına doğru obüs atışları yapıldı. 

...
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2012 Pazar 17:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?