2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Asma köprüden düğün alayı geçti

Van'dan Hakkari'ye giden bir düğün alayı, gelin ve damadı köylerine ulaştırabilmek için azgın Zap suyu üzerinde bulunan asma köprüden geçmek zorunda kaldı.


Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Olgunlar Köyü Yeni Mahalle'de, Kaşuran aşiretine mensup amca çocukları Gıyasettin (26) ve Özlem Ölmez (20) çifti için 3 gün 3 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı. Gelin Özlem Ölmez, büyük bir araç konvoyu eşliğinde Van'dan Hakkari Olgunlar köyüne getirildi. Ancak düğün alayı, 25 hanelik ve 200 nüfuslu Olgunlar köyü Yeni Mahalle'nin ulaşımını sağlayan ve 4 metre yükseklikte bulunan Zap suyu üzerinde bir süre beklemek zorunda kaldı. Damat ve gelin, kol kola girerek davetlilerin söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde tehlikeli olan asma köprüden geçmeye çalıştı. Asma köprünün sallanması üzerine ayakta durmaya zorluk çeken damat ve gelinin koluna giren Sağdış Burhan Ölmez ve beraberindeki davetliler kazasız ve belasız olarak karşı tarafa geçmeyi başardılar. Karşı tarafa geçen gelin ve damat, üzerine davetliler tarafından köpük serpilerek büyük bir coşku ile karşılandı.


Düğün sağdıcı Burhan Ölmez, mahallede sakinlerinin her zaman ulaşımlarını bu şekilde sağladıklarını belirterek, asma köprünün çökmesi halinde ise hiç kimsenin kurtulma şansının bulunmayacağını belirtti. Bu köye başka yönden gelen betonarme köprü var, ancak bize çok uzak düşüyor. Kış aylarında ise çığ nedeniyle tehlike arz ediyor. Köylüler tüm ulaşımlarını bu asma köprü sayesinde sağlıyorlar. Asma köprü yerine bir betonarme köprünün yapılmasını istiyoruz. Bugün düğün alayının üzerinde geçtiği köprü her an bu yükü kaldırmayıp çökebilirdi. Çökmesi halinde ise hiç kimsenin kurtulma şansı olmayacaktı. Çünkü Zap suyuna kapılan insanların kurtulması çok zordur" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 13:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?