2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Asma köprüden gelin geçti

GELİN DE ARACI DA ASMA KÖPRÜDEN GEÇTİ

Hakkari'de Zap suyunun karşı tarafındaki mezrada yapılan düğünün ardından davetliler gibi gelin de, aracı da asma köprülerden karşıya geçti.

Hakkâri'de hala köprüleri olmadığı için ulaşımlarını yıllarca önce yapılan asma köprüden sağlayan köylüler ilginç görüntüler oluşturuyor. Merkeze 35 kilometre uzaklığında bulunan Kırıkdağ köyüne bağlı Derecik mezrası sakinleri ulaşımlarını hala asma köprü ile sağlıyor.

Hakkari-Van karayolunun Tünel mevkiindeki Zap suyu kenarında kurulu olan 15 haneli mezrada yaşayan vatandaşlar, Zahide-Abdurahim Yiğit çiftinin düğünleri sebebi ile en mutlu günlerinden birini yaşadılar. Yüksekova'dan gelin almaya gelen Yiğit ailesi, köye ulaşmak için karayolu üzerinde araçlarını bırakıp asma köprüden karşıya geçtiler.

Ancak gelini almak için süslenen gelin aracı mecburen tahtadan yapılmış olan asma köprüden geçmek zorunda kaldı. Tehlikeli bir şekilde asma köprüden geçen araç ikinci köprüden geçmeyince, gelin köprüden yayan olarak geçirildi. Araç ile birlikte asma köprüden geçen araç herkesin yüreğini ağzına getirdi. Ratsızlanan bazı davetliler ise arkadaşlarının yardımı ile karşıya geçebildiler.

Köprü üzerinden araba ile geçen gelin Zahide, korkmadığını belirterek bu güne kadar köyden geçen tüm gelinlerle aynı kaderi paylaştığını dile getirdi. Zahide: "Yetkilileri göreve çağırıyorum, ne olur benden sonrakiler bari yapılacak olan köprüden geçsinler" dedi. Gelinin babası Salih Akdoğan ise: "Sayın valimizden rica ediyorum bu halimize bir çözüm bulsun" dedi.

GELİN DE ARACI DA ASMA KÖPRÜDEN GEÇTİ
GELİN DE ARACI DA ASMA KÖPRÜDEN GEÇTİ
GELİN DE ARACI DA ASMA KÖPRÜDEN GEÇTİ
GELİN DE ARACI DA ASMA KÖPRÜDEN GEÇTİ
GELİN DE ARACI DA ASMA KÖPRÜDEN GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 10:19:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 14:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?