4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Ata'ya bin şükran

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 69. yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

Sabah saatlerinde Hükümet Konağı'nın önünde başlayan 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerine İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal, Taktik Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Metin Yerlikaya, Belediye Başkan Mehmet Salih Yıldız, Cumhuriyet Savcısı Öncel Ateş, Kurmay Başkanı Albay Hüseyin Tosunlu, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunun ardından 2 dakikalık saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Anma törenlerine daha sonra Merkez Yatılı İlköğretim Okulu konferans salonunda devam edildi. Burada, 'Fotoğraflarla Atatürk ve Atatürkçülük' konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunduktan sonra Atatürk'ün kendi sesinden 10.Yıl Nutku yayınlanmasının ardından anma törenler sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 13:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?