4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Aydın Aydın düğüne gelenleri çoşturdu

Memleketi Hakkari'de akşam saatlerinde bir aşiret düğününde sahne alan Aydın Aydın, birbirinden güzel türküler seslendirerek düğüne renk kattı.

Türkücünün düğüne geldiğini öğrenen hemşehrileri ise ellerine sanatçının posterlerini alarak düğün törenine akın etti.


Davetlilere seslenen Aydın Aydın, "Bir türkü yaptım. 'Bırrr me' diye. Şimdi baktım, geçen günlerde Müslüm Baba da 'bırrr' demiş. 5-6 ay önce dedim, bunun sözü müziği bana ait. Hatırlarsınız eskiden düğünlerde 'gır gır' diyorduk, bu bizim Hakkari'ye özgü bir şeydi. Buna 'bırrr, tüh, hohları' ekledim. Bu benim kendi türküm ve sayenizde şimdi tüm dünya sizi taklit ediyor" dedi.


Hakkari Dağgöl Mahallesi'nde Gravi aşiretine mensup Başbakanlık Ticaret Uzmanı Erhan Önal, İran'ın Urumiye kentinde tanıştığı hemşire Emire Aslan ile görkemli bir düğün töreniyle dünya evine girdi. Törene, il ve ilçelerden çok sayıda aşiret lideri ile davetliler katıldı. 3 gün 3 gece devam edecek düğünde 1 ton et ve 6 bin ekmeğin tüketildiği bildirildi. Bir zamanlar otomatik silahların atıldığı aşiret düğününde akşam saatlerinde ise silahlar yerine havai fişekler atıldı.


Sağdıçlığını damadın ağabeyi Burhan Önal'ın yaptığı düğün töreni gece geç saatlere kadar devam etti. Aydın Aydın'ın düğünlerine renk kattığını söyleyen damat Erhan Önal, çok mutlu olduğunu belirterek, düğününe katılan binlerce davetliye teşekkür etti. Hakkari'nin Aydın Aydın ile gurur duyduğunu belirten vatandaşlar ise, Aydın gibi diğer şarkıcıların da Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan Hakkari'ye gelip konser vermelerini istedi

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 01:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?