2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Baba ocağına ateş düştü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Özkan Dumlu'nun Bingöl'deki baba evine ateş düştü.


Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir ekip, şehit er Özkan Dumlu'nun Sarıçicek köyündeki ailesine acı haberi verdi. Tezkeresine 6 ay kalan er Özkan Dumlu'nun şehit olduğu haberini alan yakınları da baba evine akın etti. Evin bahçesinde toplanan kalabalık, Zazaca ve Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Haberi aldıktan sonra yıkılan 10 çocuk babası Abdulkadir Dumlu, 2 gün önce oğlu ile telefonla konuştuğunu söyledi. Dumlu, "2 gün önce telefon açtı ve kontörünün olmadığını
söyledi. Ben de 100 kontör gönderdim. Telefonla konuşurken bütün aile fertlerine selam söylememi istemişti. Ondan sonra hiç konuşamadık. Bugün sabah komutanlar şehit olduğunu bize bildirdi" dedi.


Şehidin evinin önünde toplanan kadınlar ağıtlar yakarak ağlarken, bir türlü teselli edilemeyen şehit ağabeyi de onlarla birlikte feryat ederek gözyaşı döktü. Şehidin annesi Kıymet Dumlu ise acı haberin şokunu uzun süre üzerinden atamayarak sessizce ağladı. Feryat ederek ağlayan şehidin ablasını ise çevredeki kadınlar teselli etmeye çalıştı.


Şehit er Özkan Dumlu'nun sözlü olduğu ve askerden döndükten sonra evleneceği belirtildi.


Dumlu'nun cenazesinin Şırnak'ta yapılacak olan askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Bingöl'e getirileceği bildirildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesi Cevizli köyü Hantepe Yaylası yakınlarında arazi arama tarama faaliyeti yapan askeri birliği taşıyan askeri araç, teröristler tarafından yola döşenen mayına çarpmış ve olayda 6 asker şehit olmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?