3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Badminton sporuna büyük ilgi

Hakkari'deki çocuklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geliştirilmeye çalışılan badminton sporuna büyük ilgi gösteriyor. Her geçen gün sayıları biraz daha artan çocuklar, yeni tanıştıkları spor dalında antrenman yaparak tüylü topa alışmaya çalışıyor. 

Çocuklar haftanın 5 günü antrenman yaparak badminton sporunu öğrenmeye çalışıyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'na gelen çocuklar, Hakkari Badminton İl Temsilcisi ve Antrenörü Metin Suvağcı ve okullarında görevli beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde badminton sporu eğitimi alıyor. Minik sporcular Badminton İl Temsilcisi Metin Suvağcı ile beden eğitimi öğretmenleri tarafından eğitilerek bu spora kazandırılmaya çalışılıyor. Birkaç yıl önce badmintona başlayan sporcular bu sporu güzel oynarken, yeni başlayanlar ise görevli hocaları tarafından tüylü topa alıştırılarak eğitiliyor. 

Hakkari'de 2006 yılında oynanmasına başlanan badminton sporunu ilk ve orta dereceli ilköğretim okulları ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki 4 spor kulübünde toplam 350 lisanslı sporcunun bu sporu yaptığı belirtildi. Kulüp ve okulların şimdiye kadar badminton dalında 20'e yakın Türkiye Şampiyonası'nda Hakkari'yi temsil ettikleri belirtildi. Badminton sporcularının büyük bölümünü kızlar oluşturuyor. Özellikle kızların ilgi gösterdiği spora gün geçtikçe katılımların arttığı belirtildi. 350 lisanslı sporcunun bulunduğu Hakkari'de bunun 200'ünü kızların oluşturduğu bildirildi. 

Kızlar, kendilerine malzeme gönderilmesi halinde daha çok antrenman yaparak bu spor dalında başarılı olacaklarını dile getirdiler. Kapalı Spor Salonu'nda antrenman yaparak tüylü topa alışmaya çalışan çocuklardan Gülhan Dinç, Esra Havya, Cahide Şeftali ve Mahmut Pala isimli çocuklar, badminton sporunu çok sevdiklerini belirtti. Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine bu spora gönül verdiklerini dile getiren minik sporcular, "Biz de bu sporu oynamaya başladık. Çok güzel bir spor dalıdır. Ancak malzeme eksikliği nedeniyle çok oynayamıyoruz. Bize malzeme yardımının yapılmasını istiyoruz. Malzeme eksikliğinden dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Hakkari'de bu sporu yaparak zoru başardığımıza inanıyoruz. Malzeme sıkıntısı nedeniyle bu sporu iyi yapamadığımıza inanıyoruz. Başka şehirlerdeki sporculardan bir farkımız yok. İlgili yetkililerden bize malzeme göndermelerini istiyoruz. Bu sporu çok sevdiğimiz için başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 10:41:40
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 10:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?