3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Bahar temizliği başladı

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri, havaların ısınması ve karların erimesiyle birlikte kötü görüntü oluşturan kül yığınlarını temizlemeye başladı.

İl genelinde bir çevre temizliği başlattıklarını belirten Belediye Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, bir hafta sürecek olan çalışmalar için vatandaşların ekiplere yardımcı olmasını istedi.

Yaşar, ”Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da bahar temizliği adı altında kent genelinde çevre temizliği için çalışma başlattık. Kış ayları boyunca vatandalar tarafından cadde ve sokaklara atılan çöp, kül ve molozları temizleme seferberliği başlattık. Tek katlı ev sahiplerinin çöp merkezlerine bırakılan külleri iş makineleri yardımıyla kamyonlara yükleyerek il dışına çıkartıyoruz. Çok katlı apartman ve bina sahipleri ise binalarına ait kül ve molozları kendi imkanları veya belli bir ücret karşılığından belediye tarafından taşınıyor. Burada vatandaşlarımıza çevre temizliği konusunda duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Belediyenin il merkezi ve mahallelerde çöp için belirlediği belli merkezler var. Bu merkezlere günün belli saatleri dışında çöp bırakmak yasaktır. Kimse çöp merkezlerinin dışındaki noktalara çöplerini bırakmasın. Bu hem çevremizi kirletiyor hem de işimizi engelliyor. Çevre hepimizin herkes kendi üstüne düşeni yaparsa daha güzel bir çevreye kavuşuruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2012 Çarşamba 09:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?