4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bakan Koç Hakkari'de

Hakkari'de açılış ve incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Huzurlu bir Türkiye için aşkla Hakkarili'yi de sevelim Edirneli'yi de sevelim. Sizlere bunları söylemeye geldim, açılış bahane" dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç ile birlikte Ankara'dan uçakla Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra helikopterle Hakkari'ye geldi. Bakan Koç, Yeni Mahalle Fatih Kışlası'nda Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından karşılandı. Helikopter pistinden valiliğe geçen Bakan Koç, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ve daire amirleri tarafından karşılandıktan sonra polis merasim birliğini selamladı.

Valilik ziyaretinin ardından Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan ve 15 yıldır tamamlanmayan Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Koç, vatandaşlara hitap etti. Koç, "Edirne'de ne varsa, Hakkari'de de o olacak. Hükümet olarak sandığa girmeye her zaman hazırız, sandığa girmemek için meclisten kaçanları da sandığa sokan bizleriz. Biz hesap vermenin aşkı içersindeyiz. Bizim insanımız Hakkari-Van ve Aydınlı'sı ariftir. Benim halkım Hakkarili'si, Ankaralı'sıyla ariftir. Arif insanlar, hizmeti yalnız bırakmayan kişilerdir. 

Yüksekova'da bir havaalanı sadece Hakkari için önemli değil, bütün Ortadoğu için önemlidir. Hakkari dağları ile değil, ulaşımıyla da bir zirve olsun. Ülkemiz ulaşımda ve iletişimde artık her şeyden haberdardır. Hükümet olarak Yüksekova'nın Kültür Merkezi'ni, havaalanını ve Yüksek Okulu'nu bitirmeye borcumuz var. Bunu yerine getireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile beraber Hakkari ve Yüksekova ilçesinde turizme uygun oteller yapacağız. Borcum var buraya, borcumu
ödemeye geldim. Huzurlu bir Hakkari, huzurlu bir Güneydoğu, huzurlu bir Türkiye ve huzurlu bir Ortadoğu için aşkla Hakkarili'yi de sevelim Edirneli'yi de sevelim. Sizlere bunları söylemeye geldim, açılış bahane" dedi. 

Bakan Atilla Koç, Kültür Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra Hakkari'nin ünlü fotoğrafçısı Nasrullah Müezinoğlu'nun doğal güzellikler ve insan manzaralarından oluşan fotoğraf sergisini gezdi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 01:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?