4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bakan Şahin Yüksekova'da

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) hakkında açılan kapatma davası ile ilgili bu tür süreçlerin Türkiye'de demokratik alanı daha da genişletecek bir sonuçla neticeleneceğin belirterek, "Siyasetin özgürlük alanını daha da genişletecek bir neticeyle son bulacaktır. Kanaatimiz budur. O bakımdan gelecekle ilgili vatandaşlarımızın ve hiç kimsenin endişe duymamasını istiyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çeşitli incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Van'daki incelemelerinin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. Helikopterle Yüksekova 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na inen Bakan Şahin ve beraberindeki AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Ağır Ceza Reisi Ahmet Maden, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından karşılandı.

Yüksekova Kaymakamlığı'na geçen Bakan Şahin, burada Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Kaymakam Mehmet Ünal'dan brifing aldı. Geliş nedeniyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, son günlerde Nevruz kutlamalarında meydana gelen olaylarla ilgili yerinde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere bir takım ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Nevruz kutlamalarında meydana gelen olaylarda bazı vatandaşların hayatlarını kaybettiğini belirten Şahin, "Bu tür olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Üzücü olayların çıkış nedenini ve bir daha tekrarlanmaması için bir komisyon oluşturularak burada incelemelerde bulunmasını Bakanlar Kurulu'nun gündeme getireceğim" dedi.

Bir gazetecinin, 'Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kapatılması davası süreci ile ilgili neler söyleyeceksiniz?' yönündeki sorusuna ise Bakan Şahin, "Bununla ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. Bu tür süreçler Türkiye'de demokratik alanı daha da genişletecek bir sonuçla neticelenecektir. Siyasetin özgürlük alanını daha da genişletecek bir neticeyle son bulacaktır. Kanaatimiz budur. O bakımdan gelecekle ilgili vatandaşlarımızın ve hiç kimsenin endişe duymamalarını istiyoruz. Türkiye yıllar sonra bir istikrar yakalamıştır. Bu istikrar ekonomik istikrarı getirmiştir. Türkiye'nin zaman kaybetmeye, kaoslara tahammülü yok. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Bakan Şahin ve beraberindekiler Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan esnafları işyerlerinde ziyaret etti. Bakan Şahin, ziyaret ettiği işyerlerindeki esnafla kucaklaşarak onların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Bakan Şahin, esnaf ziyaretinin ardından Yüksekova 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na geçerek buradan helikopterle Diyarbakır'a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 17:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?