2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bakan Yılmaz Hakkari'de

Hakkari Belediyesi'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz Hakkari'nin sorunları ile yakından ilgileneceğiz" dedi.


AK Parti Hakkari İl Başkanlığı 3. Olağan Genel Kongresi için Hakkari'de bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.


Önceki gün Hakkari Valiliği toplantı salonunda sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yapan Bakan Yılmaz, bugün öğle saatlerinde Hakkari Vali Muammer Türker, AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ile birlikte Hakkari Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakanın araç konvoyuna özel harekat timleriyle sinyal bozucu araç eşlik etti. Bakan ve beraberindekileri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile belediye personeli kapıda karşıladı.

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Bedirhanoğlu, bakana,"Teşriflerinizden dolayı çok mutluyuz. İnşallah bu gelişiniz hayırlara, Türkiye'nin barışına, kalkınmasına vesile olur. Tekrar tekrar hoş geldiniz ve şeref verdiniz" dedi.
Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, belediyelerin çok önemli olduğunu, merkezi idareler yerel yönetimiyle ülkeyi kalkındırmak durumunda olduklarını belirtti. Merkezi idareler olarak tüm belediyeler için ortak bir çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Yılmaz, geçmiş hükümetlere göre belediyelere daha objektif kriterlerle, adalet ölçüsü içinde hareket edildiğini söyledi.


Özellikle nispeten gelir düzeyi düşük bölgeler için geçtiğimiz dönemlerde mahalli idareler gelirleri kanununda da bir değişiklik yaptıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, eskiden sadece nüfusa bağlı olarak tahsisat söz konusu olduğunu, şimdi hem nüfus hem de gelişmişlik düzeyini dikkate alan bir tahsisat söz konusu olduğunu belirtti.


Bakan Yılmaz, "Her şeye rağmen bunun da farkındayız ki belediyelerimiz özellikle küçük illerde gelir düzeyi düşük illerde çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Elbirliği içinde vali ve milletvekili de burada. Biz Hakkari'nin sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Ben de özelikle GAP Projesi'nden sorumlu bir bakan olarak bu yörelerle özel olarak ilgileneceğim inşallah. Önceki akşam esnaf, sanayici, tarım kesimi ve mahalli idarelerin sorunlarını dinledim. Toplantıda Hakkari'deki insanlarımızın daha rahat koşullarda çağa yakışır koşullarda bir yaşam koşulluna sahip olunması noktasında ülkemizin imkanlarıyla el verdiği sürece destek vermeye çalışacağız. Bu yörelerimizde üniversitelerin gelişmesi noktasında elimizde gelen gayreti sarf edeceğiz ve gereken desteği vereceğiz. İran ve Irak'a komşu olan Hakkari'de bölgesel gelişme içinde ekonomik anlamda çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Dünyadaki ekonomik krize rağmen inşallah uzun vadeli olarak bunun içinde de çıkacağız" şeklinde konuştu.


Bir gazetecinin Bakan Yılmaz'a, önceki gün valilikte yaptıkları toplantıda 25 aydır maaş alamayan belediye personeline 4 maaş gönderme sözü verilmesi yönündeki sorusuna ise Bakan Yılmaz, "Öyle bir şey söz konusu değil. Biz AK Parti olarak siyaset anlayışımızda hiçbir zaman popülizm olmaz. Bu bir temenni olarak söylenmiş olabilir, ancak inşallah tabi öyle bir imkan oluşursa elbette biz de memnun oluruz. Ancak olmayan bir şey konusunda bir söz söylemekte yanlış olur. Birçok belediye de benzer sorunlar var.


Bazı belediyelerimizin gelirleri personelin yetecek ölçüde bile değil. Bunlara biraz daha Türkiye genelinde, bir genel çerçeve içinde bakmak gerekir diye düşünüyorum. Ekonomiden ve mahalli idarelerden sorumlu arkadaşlarımız ileteceğiz" dedi.


Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, kendi yazdığı 'Orta Çağ Cizre Tarihi' ve 'Kur'an-ı Kerim'de Fitne ve Fesat' isimli kitapları ile belediyenin sorun ve sıkıntılarını içeren bir dosyayı Bakan Yılmaz'a verdi. Daha sonra basına kapalı olarak bir süre Belediye Başkanı Bedirhanoğlu ile baş başa görüşen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yine zırhlı araçlar eşliğinde AK Parti kongresinin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi'ne hareket etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?