4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Barakalar kaldırılıyor

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda satıcılar tarafından kaldırımlara konulan barakaları tek tek kaldırdı.

Bir süre önce Cumhuriyet Caddesi arkasında bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) binası arkasında 'Açık Pazar' yeri oluşturulmasının ardından cadde ve sokaklarda kötü görüntü arz eden barakalar da kaldırılarak buraya taşındı.

Sabah saatlerinde beraberlerindeki araçlarla birlikte cadde ve sokaklara giren zabıta ekipleri barakaları kendi elleriyle araçlara yerleştirerek kaldırımlardan uzaklaştırdılar.
Barakaların kısa bir süre sonra buradan da alınarak başka yere taşınacağını belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri çarşı içinin yaşanır bir hale gelmesi için ellerinde geldiğini yaptıklarını belirttiler. Belediye Zabıta Amiri Fahri Baygun, özelikle çarşı merkezinin değişik caddelerinde bulunan kaldırımlara konulan demirden yapılmış barakalar yüzünden vatandaşın yol ortasında yürümek zorunda kaldığını, bu sıkıntıyı kısa sürede giderdiklerini belirtti. Barakaların kaldırılmasıyla birlikte vatandaşın artık rahatlıkla kaldırımlarda yürüdüğünü anlatan Baygun, bundan sonra kesinlikle seyyar satıcıların kaldırımları işgaline izin vermeyeceklerini söyledi.

Vatandaşlar ise, kaldırımların işgali yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kaldıklarını, şehrin görünümünü bozan barakaların kaldırılmasıyla birlikte artık rahat bir nefes aldıklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?