4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Barikatlar temizleniyor

Hakkari'de meydana gelen olayların ardında göstericiler tarafından yollara kurulan barikatlar polis ve bazı sürücüler tarafından temizlenmeye başlandı. 

Gerginliğin halen devam ettiği Hakkari'de küçük çaptaki gösteriler ise mahalle aralarında devam ediyor. 

Yaklaşık 3 gün boyunca çocuklarını okula gönderemeyen bazı velilerin ise bugün hayatın normale dönmesiyle birlikte çocuklarını yeniden okula gönderdikleri bildirildi. 

Yaklaşık 3 günden beridir olayların hiç eksik olmadığı Hakkari'nin değişik mahallelerde gerginlik devam ediyor. Önceki gün akşam saatlerinde Devlet Hastanesi kavşağında yolu trafiğe kapatan yaklaşık 40 kişilik gösterici gurubu polise taşlarla saldırması sonucu polis olaya biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmişti. 

Okul dağılışı sonrasında evlerine gitmekte olan birçok öğrenci ise göstericilere atılan gaz biberinden etkilenmişti. Bugün sabah saatlerinde ise zırhlı araçlar ve bazı sürücüler yollarda kurulan barikatları yolda uzaklaştırmaya çalıştılar. Özelikle çocukların ön saflara itildiği gösterilerin ise değişik mahallelerde küçük çapta devam ettiği belirtildi.

BİRÇOK ÖĞRENCİ 3 GÜN BOYUNCA OKULA GİDEMEDİ
Olayların çıkmasıyla birlikte çocuklarından endişe eden bazı ailelerinin çocuklarını okula gönderemediği, bugün itibarıyla hayatın normale denmesiyle birlikte çocuklarını yeniden okula gönderdikleri belirtildi.
İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı veliler, çıkan olayların esnafa başta olmak üzere eğitim ve öğretimde zarar verdiğini belirttiler. Küçük yaştaki çocukların olayların başını çektiğini anlatan veliler, şehrin birçok mahallesinde ise halen yollarda barikat olduğunu söylediler. Özelikle küçük yaştaki çocuklarını okula gönderemediklerini ifade eden veliler tek temennilerinin bu olayların biran önce son bulması olduğunu belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?