5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Barış konseri başladı

HAKKARİ'DE DEV KONSER BAŞLADI

Hakkari'de yazar Cezmi Erzöz organizatörlüğünde gerçekleşen, 'Gençlik Barışa Köprü Oluyor' isimli konser başladı.

Hakkari Şehir Stadyumu'nda düzenlenen konsere, değişik illerden gelen öğrenciler, sanatçılar, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Stadyumunun girişinde kurulan arama noktalarında bekleyen polisler, konsere gelenleri tek tek üst araması yaparak içeri aldı. Konser esnasında bir grup, 'Hakkari Kalesi'ni Hakkari'ye geri verin' yazılı pankart açtı. Bazıları ise, 'Yumurta atan ile taş atan gençler yan yana' pankartı açtı.

Burada bir konuşma yapan yazar Cezmi Ersöz, "Artık çocukların ölmemesi ve dökülen bu kanın önüne geçmek için elimizde geleni yapacağız. Artık, 'barış, barış' diye haykıracağız. Diyoruz ki artık Uğur Kaymaz'lar ölmesin. Artık bebekler ölmesin. Barışa köprü olmak için geldik" dedi.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise hep barış ve kardeşlik için çaba harcadıklarını ve harcamaya da devam edeceklerini belirtti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari milletvekili Hamit Geylani de barışı 72 milyon insanla örgütleşerek gerçekleştireceklerini söyledi. Geylani, konuşmasının bir bölümünü de Kürtçe yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından konser başladı. Büyük bir kalabalığın katıldığı konser, olaysız bir şekilde devam ediyor.

HAKKARİ'DE DEV KONSER BAŞLADI
HAKKARİ'DE DEV KONSER BAŞLADI
HAKKARİ'DE DEV KONSER BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 16:04:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 16:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?