5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Barış nöbeti sona erdi

HAKKARİ DEMOKRASİ PLATFORMU'NUN BARIŞ NÖBETİ SONA ERDİ

Akşam saatlerinde Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önünde toplanan Hakkari Demokrasi Platformu bünyesinde faaliyet gösteren 43 sivil toplum örgütünün, çift taraflı ateşkesin sağlanması için düzenlediği barış nöbeti sahur vaktinde sona erdi.

Hakkari'de sivil toplum örgütleri, yaptıkları basın açıklamasıyla çift taraflı ateşkes çağrılarını yineleyerek barış nöbeti başlatmıştı. Hakkari Valisi Muammer Türker de Emniyet Müdürü ile Ayhan Buran ile birlikte yoldan geçtiği sırada barış nöbeti tutan grubu ziyaret ederek çaylarını içmişti. Barış nöbeti saat 02.30 sıralarında sona erdi.

Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, nöbetin sona ermesiyle ilgili bir açıklama yaparak, çift taraflı ateşkesin sağlanması için bu tür eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

Balıkesir, "Bugün burada Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesi için iftardan itibaren nöbet tutuk. Sivil toplum örgütleri olarak Hakkari'de Kürt sorununun çözümü barış ve kardeşlik içinde yaşamamız için nöbet tuttuk. Hükümetin de çift taraflı ateşkes için sesimize kulak vermesini istiyoruz. STK örgütlerinin bize verdikleri desteği memnuniyetle karşılıyoruz. Çift taraflı ateşkesin kalıcılaşması için hükümetin de operasyonların durması ve silahların susturulması için adım atacağına ve barışa olan

inancımız devam edecektir. Barışın kalıcılaştırılmasına sağlayıncaya kadar demokratik eylemliklerimizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz. Bizi yalnız bırakmayan vali, emniyet müdürü, basın, sivil toplum örgütleri ile Hakkari halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 09:03:02
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 11:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?