27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Başhekimin alacak sıkıntısı

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Servet Kocaöz, kamu kurum ve kuruluşlardan alacakları olan 1 trilyon 612 milyar lirayı tahsil etmeleri halinde döner sermayenin 600 milyar lira kara geçeceğini söyledi.

Devlet Hastanesi’ndeki makamında basın mensuplarına yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Uz. Dr. Servet Kocaöz, hastanenin otomasyon sistemine geçmesiyle birlikte giriş ve çıkışların çok rahatlıkla takip edilebildiğini ve günde ne kadar kazandıklarını çok rahatlıkla ortaya çıktığını belirtti. Otomasyon sistemi sayesinde hastane döner sermayesinin artık kara geçeceğini söyleyen Kocaöz, bu sistem sayesinde hastane gelirlerinin giderlerini karşılayacağını ve 600 milyar lira da karda geçeceklerini ifade etti.

Uz. Dr. Servet Kocaöz, 2004 yılı içersinde değişik kurumlardan alacakları olan 280 milyar liradan, 120 milyar lirayı tahsil ettiklerini anlatarak 2004 ile 2005 yılının ilk 3 aylık dönemine ait kurumlarda 1 triyon 612 milyar lira alacağımız var. Hastanenin personeli ile birlikte tüm giderlerimiz ise 1 trilyon 150 milyar liradır. Tahsilatımızla birlikte 600 milyar lira artıya geçiyoruz. Bir kaç yıl öncesinde hastane personeli maaş bordrolarını bile almaktan zorlanırken şimdiki otomasyon sistemi sayesinde aylık maaş bordrolarını bile alabiliyor. 100 yataklı hastanede 60 hemşire 1 başhemşire, 15 ebe, 60 hizmetli görev yapıyor. Ancak eş durumundan dolayı ebe ve hemşireler ayrıldığı için ebe ve hemşire sıkıntımız ortaya çıkıyor. Kalıcı ebe ve hemşire ihtiyacı karşılanması halinde hastanemiz bu sıkıntıdan da kurtulmuş olacaktır" dedi.

Başhekim Dr. Servet Kocaöz, Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazı bulunmadığı için hastaları il dışına gitmek zorunda kaldıklarını da belirterek, "Hastane olarak ’Spiral Tomografi’ ve ’Ekokardiyoloji’ cihazları için ihale yaptırdık. Cihazların ihalesini alan firma beraberinde biyokimya ve radyoloji uzmanı da getirmek zorunda kalacaktır. Bu sıkıntıları da aştığımız taktirde hastanemizin hiç bir sorunu kalmayacak ve hastalarımız il dışına gelip gitmekten kurtulacaktır. Ayrıca hastanenin tıbbi atıklarını toplama işini bir yıllığına 50 milyar liraya ihaleye vermiştik. Daha sonra ihaleyi bozarak, tıbbi atık işlerini belediye ye verdik. Hastanemizden para çıkışı olmadan belediye tıbbi atıkları toplayacak ve borçlara karşı mahsup edeceğiz. Bu sözleşme 1 yıllığına geçerlidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:57:21
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 16:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?