4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Başıboş hayvan sayısı gittikçe artıyor

Hakkari'nin cadde ve sokaklarını mesken tutan ve çöplüklerden beslenen başıboş büyükbaş hayvanlara hala tam bir çözüm bulunamadı.

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 12 kişilik bir zabıta timi tarafından yakalanıp şehirden 5 kilometre uzaklıkta kapalı bir havuza hapsedilen, ancak hayvan sahipleri tarafından kaçırılan başıboş hayvanlar karşısında yetkililer adeta çaresiz. Belediye tarafından yapılan ve yakalanan her başıboş hayvana karşı sahiplerine 150'şer YTL ceza verileceği, hayvanların mezbahanede kesileceği uyarılarına aldırış edilmiyor. Yetkilileri dinlemeyen hayvan sahipleri sayıları gün geçtikçe artan hayvanlarını cadde ve sokaklarda bulunan çöplüklere göndermeyi sürdürüyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise, çarşı merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan çöplüklerde beslenen hayvan sayısının 200'ü geçtiğini belirttiler. Daha önce kamyonlarla çok sayıda hayvanı şehir dışına taşıdıklarını anlatan yetkililer, sahiplerinin artık insafa gelmesini istediler. Yetkililer, şehrin görünümünü de bozan hayvanların eti ve sütünün tüketilmesinin sağlık açısından mahzurlu olduğunu iletmelerine rağmen hayvan sahiplerinin gereklerini yerine getirmediğini belirttiler.

Ali Temel, Yahya Bor isimli vatandaşlar ise, belediyenin başıboş hayvanlarla yılladır mücadele ettiğini ancak bu mücadeleyi hayvan sahiplerinin kazandığını belirttiler. Vatandaşlar,"Bu insanlar size oy verdiği için hayvanlarını tutamıyorsunuz. Şehrin görünümü önemli tutuğunuz her hayvanı mezbahaya götürün ve kesin, böylece hayvanlarla mücadeleyi kazanırsınız" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 17:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?