3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Başıboş hayvanların önüne geçilemiyor

Hakkari Belediyesi zabıta Müdürlüğü ekipleri, para cezası uyguladığı halde şehir merkezindeki çöplüklerde beslenen başıboş hayvanların önüne geçemiyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce çöplüklerde başıboş dolaşan hayvanları için barınma merkezi yapmıştı. Bu da olmayınca ekipler, topladıkları hayvanları kamyonlarla şehir dışına çıkarttı. Son çare olarak yakaladığı hayvanlar için sahibine 350 YTL para cezası kesen zabıta ekiplerin tüm çabalarına rağmen çöplüklerden beslenen başıboş hayvanların önüne geçemiyor.

Belediye yetkilileri, "Cadde ve sokaklarda bulunan çöp noktalarımız hayvanların istilası altında, sahiplerini defalarca uyarmamıza rağmen ikazlarımızı dikkate almadılar. Şehrin genel görünümünü bozan hayvanların eti ve sütü ise sağlık açısından sakıncalı olduğuna dair hayvan sahiplerini bilgilendirdik. Bu iş böyle olmaz yaz aylarında daha katı kararlar alarak bunların önüne geçeceğiz." dediler.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mümtaz arslan IP: 78.172.75.xxx Tarih : 29.03.2008 16:36:06

yaaa işte biz hakkarililerin hali bundan ibaret bundan dolayı kendimizi aşamıyoruz. ineklerimiz bile açlar çile çekiyolar..ya insanlarına ne demelii...