5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Başıboş köpekler tehlike saçıyor

HAKKARİ'DE BAŞIBOŞ KÖPEKLER 27 HAYVANI PARÇALADI

Hakkari'nin Otluca köyünde başıboş dolaşan köpekler, küçükbaş hayvan sürüsüne saldırarak yaklaşık 27 hayvanı telef etti.

Edinilen bilgiye göre, Otluca köyü çevresinde dolaşan 7 köpek, akşam saatlerinde köyden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Güzelsu mevkisinde küçükbaş hayvan sürüsüne saldırdı. Saldırıda boyunlarından ısırılan 20 küçükbaş hayvan telef oldu. Köylüler ertesi günü köpeklerin yeniden sürüye saldırdığını ve 7 hayvanı daha parçaladıklarını iddia ederken, telef edilen hayvanların İsmail, Musa, Reşit, Nurettin Çiftçi ile İsmail Kaya ve Cane Karademir'e ait olduğu öğrenildi.

Eyüp Çiftçi ve İsmail Kaya, çevrede dolaşan 7 başıboş köpek gördüklerini belirterek, bunların gündüz saatlerinde bile hayvanlara saldırdıklarını söylediler. Çiftçi ve Kaya, "Biz köyde tarım ve hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Başka da bir geçim kaynağımız yok. Son günlerde köyümüze ait küçükbaş hayvan sürüsüne musallat olan aç köpekler hayvanlarımıza saldırmaya başladı. Durumu hemen yanı başımızda bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndaki bazı komutanlara bildirdik. Hayvanların otladığı

bölgen askeriyenin karşı tarafında bulunduğu için silah kullanamayacağımızı, aksi taktirde hakkımızda yasal işlem başlatılacağı söylendi. Peki biz ne yapalım? Aç köpekler gözümüzün önünde hayvanlarımızı telef ediyor. Tek geçim kaynağımız da bu hayvanlardır. Telef edilen koyunların hepsi süt veriyordu. Peki bizim zararımızı kim karşılayacak? Hayvanları sağdığımızda aniden sürüye dalan köpekler gözümüzün önünde hayvanlarımızı telef ediyor. Her bir hayvan leşi birbirinden 100 metre mesafede bulunuyor.

Yetkililer gelip görsün ve bir çözüm bulsunlar" şeklinde konuştular.

Yaklaşık 1 yıl önce de Otluca köyü Uyanık mezrasında Hurşit Taş ve Salih Ertuş'a ait 30'a yakın küçükbaş hayvan başıboş hayvanlar tarafından telef edilmişti.

HAKKARİ'DE BAŞIBOŞ KÖPEKLER 27 HAYVANI PARÇALADI
HAKKARİ'DE BAŞIBOŞ KÖPEKLER 27 HAYVANI PARÇALADI
HAKKARİ'DE BAŞIBOŞ KÖPEKLER 27 HAYVANI PARÇALADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 11:22:02
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 17:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?