2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Başkan ifade verdi

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, yaptığı bir konuşmada terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan cumhuriyet savcısına ifade verdi.


Edinilen bilgiye göre Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu hakkında, 2007'de yapılan milletvekili genel seçimleri öncesinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezi adına yaptığı konuşmada yasa dışı örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Başkan Bedirhanoğlu, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine bu sabah saatlerinde Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade verdi.


Daha sonra geldiği parti binasında basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bedrihanoğlu, "Milletvekilli genel seçimlerinde DTP tarafından yapılan bir mitingde genel merkez adına bir konuşma yaptım. Bu konuşmamdan dolayı bugün talimatla ifadem alındı. Yaptığım konuşmamın içeriğine baktım. Soruşturmaya tabi olacak hiçbir durumu bulunmamaktadır. Bu tür uygulamalar gerçekten Türkiye'nin demokrasisine hizmet eden uygulamalar değildir. Hür adaletine hizmet eden uygulamalar değildir.


Konuşmamın içeriğinde suç konusu olabilecek tek bir kelime bile olmadığı halde soruşturma açılması gerçekten düşündürücüdür. Her şeyden önce bence bu adalete yapılmış bir haksızlıktır. Bunun yapılmaması gerekirdi. Cizre Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açılmış, talimatla Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip ifade verdim" dedi

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?