3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Başkanlara 'Sayın Öcalan' gözaltısı

Hakkari'de ellerine aldıkları 'Sayın Abdullah Öcalan Demek Suçsa Bende Sayın Abdullah Öcalan Diyorum ve Bu Suçu İşleyerek Kendimi İhbar Ediyorum' yazılı dilekçelerle adliyeye giden il ve ilçelerin belediye başkanlarının gözaltına alındığı bildirildi.

Bugün öğle saatlerinde Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Hasan Güzel'in de aralarında bulunduğu grup, 'Sayın Abdullah Öcalan Demek Suçsa Ben de Sayın Abdullah Öcalan Diyorum ve Bu Suçu İşleyerek Kendimi İhbar Ediyorum' dilekçeleri ile birlikte adliyeye çıkarak nöbetçi cumhuriyet savcılığa ifade verdi.

Dilekçe veren ilk 5 kişi olan Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, DTP İl Başkanı Hasan Güzel'in sağlık kontrolleri yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü ve buradan da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldükleri bildirildi.

Öte yandan, dilekçe için adliyeye giden partililerin ise, gruplar halinde ifade verdikleri ve daha sonra sağlık kontrolleri yapılmak üzere hastaneye gönderildikleri belirtildi. Saat 14.00'te başlayan ifade verme işleminin halen devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 19:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?