4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Basketbol güvenliğe takıldı

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi G Grubu'nda mücadele eden Hakkari Belediyespor'un kaptanı olan öğretmen Erol Hanlıgil, TBF tarafından istenilen 4 bin YTL teminatı takımın antrenörü olan hemşire eşi Deniz Hanlıgil adına banka kredisiyle ödedi.


Maçların başlamasını beklerken bölgenin güvenliği bulmadığı gerekçesiyle karşılaşmaların TBF tarafından ertelenmesi, basketbol tutkunu Hanlıgil çifti ile takım sporcularında hayal kırıklığına neden oldu.

2005 yılında TBF eski başkanlarından Osman Solakoğlu'nun anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü'nü alan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin edebiyat öğretmeni ve Hakkari Belediyespor basketbol takımı kaptanı Erol Hanlıgil, zor günler yaşadıklarını belirtti. Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'ne girebilmek için federasyonun hesabına yatırmaları gereken 4 bin YTL teminat için kendilerine destek sağlanması için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Erol Hanlıgil, kimsenin takımlarına yardımcı olmadığını söyledi. Sonunda çareyi Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan ve Hakkari Belediyespor'un antrenörlüğünü yapan eşi Deniz'de bulduğunu belirten Hanlıgil, "Grubumuzda mücadele eden takımlardan bir tanesinin burayı güvenliği bulmadığını ve ligdeki maçların Hakkari'de oynanmaması için federasyona talepte bulunmuş. Ligin başlamasına bir hafta kala TBF'den bize telefonla bir açıklama yapıldı. Gruptaki bazı takımların sınırdaki olaylardan dolayı ili güvenli bulamadıklarını ve bu nedenle gelemeyeceklerini federasyona bildirmişler. Federasyonun da bunu hiçbir ilgili makama sormadan bu konuda ilimizi güvenli bulmayarak maçlarımızı ertelediğini öğrendik. Defalarca istememize rağmen alınan yönetim kurulu kararı bize yazılı olarak bildirilmedi. Diğer gruptaki maçlar 3 haftadır oynanmasına rağmen halen bizim G Grubu'ndaki maçlar oynanmamaktadır. Federasyonun bu kararı değiştirmesini bekliyoruz. Aksi takdirde tüm basketbol faaliyetlerini durdurarak ligden
çekileceğiz. Federasyon bize daha sonra kendilerinin belirleyeceği bir tarihte Konya veya Malatya gibi bir ilde 15 gün içerisinde maçları yapmamızı istedi. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.


Erol Hanlıgil, yıllardır kendisinin takımda kaptanlık, eşinin de antrenörlükte yaptığını anlatarak, "Ligdeki tek bayan antrenör olan eşimle birlikte spora gönül verdiğimiz için gece yarılarına kadar hafta sonları dahil olmak üzere tatil yapmadan basketbol sevdası peşinde işimizi yapmakla meşgulüz. Hakkari gibi kültürel, sosyal ve sportif aktivitesi fazla olmayan bir ilde insanların hafta sonları gelip burada stres atacakları bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz gençlerimizi kahve köşelerinden ve zararlı alışkanlıklardan koparıp böyle bir ortamda bulunmalarını sağlamaktır. Ancak federasyon bir taraftan bizi tebrik ederken, diğer taraftan ise son zamanda bölgede meydana gelen olayları bahane ederek spor yapmamıza engel oluyor. Ancak bu işin peşini bırakmayarak hakkımız olan maçlarımızı burada oynamak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


Hakkari Belediyespor antrenörü Deniz Hanlıgil ise, federasyonun aldığı karar sonrası oluşan belirginsizliğinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Hanlıgil, "Sporcular artık basketboldan soğudu. Sporcularımız başka ilde değil de kendi ilinde, seyircisi önünde müsabakalara çıkmak istiyor. Amacımız hem sporcu kazanmak hem de tribünleri doldurmaktır. Hakkari sakin ve huzurlu bir yerdir, hiçbir olay olmamaktadır. Eşimle birlikte mutluyuz ve bu işi severek yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Hakkari Belediyesporlu oyuncu Erol Kaçmaz ise, federasyonun aldığı karara bir anlam veremediklerini belirterek, "Yeter artık. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadı. İlimiz bizim için güvenli ise neden başkaları için güvenli olmuyor. Biz gidebiliyorsak neden onlar gelemiyor. Buranın güvenli olmadığı konusunda kimseye danışmadan böyle bir karar aldılar. Hiç kimse bir şey bilmeden bizi yargılıyorlar. Gelecek sporcular da mutlaka bizim gibi güvende olacaklardır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 16:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?