2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bayanların spora ilgisi artıyor

HAKKARİLİ BAYANLARIN SPORA İLGİSİ

Hakkari Valiliği tarafından 'Sporla Sağlıklı Yaşam Projesi' kapsamında hizmete sunulan ilin ilk spor kompleksi bayanların ilgi odağı haline geldi.

Yaklaşık bir yıl önce dönemin Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün güreş salonunda 65 bin 741 TL'ye mal edilerek halkın hizmetine açılan spor kompleksine bayanlar ilgi göstermeye başladı. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün destekleriyle kurulan spor kompleksinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne sunularak kabul edilip "Sporla Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında kurulmuştu. Aile fertlerinin aktif hale getirilmesi ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla kurulan tesislerde aerobik, step, zayıflama, kilo alma, vücut geliştirme seanslarının antrenörler eşliğinde yapılıyor. Bir yıl önce 65 bin 741 TL'ye mal edilen spor kompleksi artık kadınların ilgi odağı haline geldiği belirtildi. Kurum yetkilileri ise, tesislerde haftanın 3 günü erkekler 2 gününün ise bayanların ücretsiz faydalandığını belirttiler.

Müzeyan Bolat, Berivan Demiralp, Perihan Altıntop, Beyaze Altıntop, Mualla Çiçek ile Medine Bor isimli bayanlar, ilde modern spor kompleksi açan dönemin Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'na minnettar olduklarını söylediler. Boş vakitlerini burada değerlendirdiklerini belirten bayanlar, "Bazı arkadaşlarımız çekindiği için buraya gelemiyor. Halbuki buna hiç gerek yok, tesislerde sadece bayanlar bulunuyor" dediler.

HAKKARİLİ BAYANLARIN SPORA İLGİSİ
HAKKARİLİ BAYANLARIN SPORA İLGİSİ
HAKKARİLİ BAYANLARIN SPORA İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:47:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 16:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?