4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bayanların yıl sonu sergisi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bayanların ürettiği el emeği göz nuru el sanatı eserleri büyük şehirlerdeki turistik yerlerde pazarlayarak kursiyerlere destek çıkacaklarını belirtti. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 2006-2007 eğitim öğretim yılı geleneksel yıl sonu el sanatları sergisi, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı Zübeyir Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, daire amirleri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı. Açılışı yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, genç kızların büyük bir özveri ile hazırladığı giyim, nakış, trikotaj, kilim dokuma ve değişik el sanatlarının bulunduğu sergiyi dolaştı. Yöresel kıyafetli genç kızlar Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Yayla özlemini de sergiye taşıyan kursiyerler ,kıl çadır ve kıl çadırın önündeki yöresel kıyafetli bebekleri ise sergiye ayrı bir renk kattı. Sergiyi beğendiğini anlatan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bu kursların yaz aylarında da devam etmesi için kendilerine taleplerin olduğunu belirtti. 

El becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkıda bulunan kursiyerlerin her zaman yanında olacağını belirten Nasuhbeyoğlu, valilik olarak bu kursları her zaman desteklediklerini söyledi. Nasuhbeyoğlu, "İl Özel İdare Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sivil toplum örgütleri ve özel sektörün destekleriyle bu kursları sürdürüyoruz. Kursa katılan kadın ve genç kızlarımızın meslek edinme ve beceri kazanma kurslarını büyük önem verin onlara istihdam imkanı sağlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi kurslarında öğrendikleriyle hem beceri kazanıyorlar, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kendi ürettikleri ile birer altın bilezik sahibi oluyorlar. Yoğun talep üzerine görevli personelin usta öğreticilerin ve kursa katılan çocuklarımızın istekleri üzerine kurslarımızı yaz aylarında da sürdüreceğiz. Bu kurslarda üretilen güzel işçiliği olan ürünleri katalogunu hazırlayıp bunu İstanbul ve turistik yerlerde sergileyeceğiz. Turistik yerlerde katalog halinde pazarlayıp sipariş üzerine pazarlanmasını sağlayacağız" dedi. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Çelik ise 8 ay boyunca 40 öğretmen himayesinde 620 kursiyer yetiştirdiklerini belirtti. Çelik, "Valiliğin bu konuda bize büyük destekleri bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı ilin tek fabrikası halk eğitim merkezi diyebiliriz. Kızlar burada beceri kazanıp aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar. Kızlarımızın yaptığı çalışmalar takdire şayandır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?