3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Baygun Ailesi yardım bekliyor

Hakkari'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Baygun ailesi yetkililer ve hayırsever vatandaşların kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı bir süre önce Çukurca ilçesi Kavuşak köyünden göç ederek Medrese Mahallesi'ne yerleşerek tek odalı toprak evde yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Baygun ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını ise okutamadığı bildirildi. Yaklaşık 3 yıldır verem hastalığı tedavisi gören aile reisi 86 yaşındaki Bedel Baygun, çok zor durumda olduklarını söyledi. Okul çağındaki 2 çocuğunu maddi imkansızlıklar nedeniyle okutamadığını anlatan Baygun, bunun ezikliğini yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"4 nüfuslu aile olarak tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Kendim verem hastalığı tedavisi görüyorum. Yetişkin çocuğum olmadığı için çalışıp bize bakacak kimse yoktur. Eşim Vesila Baygun de hasta olduğu için komşuların yardımları ile ayakta duruyoruz. İmkansızlıklar nedeniyle okul çağındaki 2 çocuğumu ise okutamıyorum. Bir çocuğumu okula kayıt etmeme rağmen elbise alamadığım için gönderemedim. Bir de valiliğin vermiş olduğu sıcak yemek olmasa açlıktan öleceğiz. Çocuklarımın okuması ve geçimimi sağlamak için yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 18:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emra şahin IP: 78.161.94.xxx Tarih : 12.02.2008 13:39:21

ben izmir den emra biz dün akşam bir toplantı yaptık biz bi karara vardık size erzak yardımı yapmak isterim