5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

BDP eyleminde polise saldırı

HAKKARİ'DEKİ BDP EYLEMİNDE POLİSE SALDIRI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı tarafından tutuklamaları protesto için düzenlenen gösteride polise saldırıda bulunuldu.

Öğle saatlerinde Bulvar Caddesi'ndeki parti binası önünde toplanan kalabalık, burada BDP Hakkari milletvekili Av. Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Genel Saymanı Salih Yıldız, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, belde başkanları ve partililerle birlikte basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçti.

Basın açıklamasının yapılacağı yolun karşı tarafında kalabalığı görüntüleyen sivil polisleri gören kalabalık koşarak ekiplere saldırıda bulundu. Sivil polislere taş atan grubu partililer güçlükle önledi.

Basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkan Vekili Orhan Koparan, 8 Haziran 2010 tarihinde aralarında İl Başkanı M.Sıdık Akış ve merkez ilçe başkanının da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "4 günlük gözaltı sürecinde bayan arkadaşlarımız sözlü ve fiziki tacize uğramıştır. Hakkari Valisi tarafından da konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Adliyeye çıkarılanlar ise tutuklanmışlardır. Yaklaşık 5 gündür kentimiz gergin günler geçirmektedir. Bizler kentimizde gerginlikleri

istemediğimiz gibi onaylamamaktayız. Ama ne yazık ki halkın kendi iradesi olarak gördüğü öncülerini böyle görmeye tahammülünün kalmadığı da bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

Yürüyüş ve basın açıklaması olaysız olarak sona erdi.

HAKKARİ'DEKİ BDP EYLEMİNDE POLİSE SALDIRI
HAKKARİ'DEKİ BDP EYLEMİNDE POLİSE SALDIRI
HAKKARİ'DEKİ BDP EYLEMİNDE POLİSE SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 14:55:05
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?