5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

BDP il başkanı tutuklandı

Hakkari'de 4 gün önce PKK terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alının 11 kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış, Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin, eski DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu ve Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hamdiye Çiftçi'nin de bulunduğu 11 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresinin ardından dün öğlen saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye Sarayı'na sevk edilen sanıklar yaklaşık 12 saatlik Cumhuriyet Savcısı sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Bugün saat 10.30 sıralarına kadar devam eden yargılamanın ardından tüm sanıklar tutuklanarak Hakkari Cezaevi'ne gönderildiler.

Bu arada yapılan duruşmanın ardından Adliye Sarayı'ndan çıkan BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani tüm arkadaşlarının tutuklandığını belirterek, "Siyasi bir kararla karşı karşıyayız. Arkadaşlarımızın hepsi tutuklandı. Avukatlarımız mahkeme kararına itiraz edecekler. Biz de geniş açıklamamızı partimizde yapacağız" dedi.

Geylani, daha sonra Adliye Sarayı'nın önünde toplanan kalabalık ile birlikte partiye doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık yol boyunca sloganlar atarak tutuklamaları protesto ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 11:17:03
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 14:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?