5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

BDP kongresi başladı

BDP HAKKARİ İL BAŞKANLIĞI 1. OLAĞAN KONGRESİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongrede, faaliyet raporunun okunmasının ardından Divan Başkanlığı'na Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, üyeliklere ise Hakkari Belediye Başkanı Hatice Demir, BDP Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Korkmaz ve Zahide Besi getirildi.

BDP İl Başkanı adayları Mehmet Sıddık Akış, Hıfzullah Kansu, Hasan Güzel ve Fahri Kurt'un konuşmalarının ardından söz alan BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Nevruz'u büyük bir coşku ile kutlayacaklarını belirtti. Kürtçe konuşmasında Geylani, Belçika'da Roj Tv'nin yayınının durdurulmasına tepki gösterdi. Geylani, "Çocuklar yaşlarından büyük ceza ve kurşun alıyorlar. Bir ilde bir gencin cebinde yarım parça limon bulunduğu için 10 yıl ceza vermiştir. Askerlerin ıslak imzaları ve büyük darbe yapanlar,

Adli tıp kararı olmasına rağmen halen tutuklanmadı. Bu da Türkiye'nin çifte standartlığı ve ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. İki parmağı ile zafer işareti yapanlar büyük cezalar alıyor. Yasa tasarısını destekliyoruz, ancak yeterli bulmuyoruz. Biz anadil eğitimin, siyasetin yolu açılsın diyoruz. CHP, Ergenekon'un avukatlığını yapıyor. Baykal bu kafayla iktidar yüzü görmeyecektir" diye konuştu.

HASAN GÜZEL ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Hakkari BDP İl Başkan adayı olan kapatılan DTP'nin eski İl Başkanı Hasan Güzel, arkadaşlarının yolunu açmak için adaylıktan çekildiğini belirtti.

Kongre devam ediyor.

BDP HAKKARİ İL BAŞKANLIĞI 1. OLAĞAN KONGRESİ
BDP HAKKARİ İL BAŞKANLIĞI 1. OLAĞAN KONGRESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 15:16:00
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?